Dina axlar och rygg tackar dig

Vad gäller egentligen när det kommer till väskor och ryggsäckar under år 2016, läs vidare så guidar vi dig genom trenderna. Vi skriver även om hur ryggont och ryggproblem hos bland annat barn och ungdomar på 1970-talet gav väg åt ryggsäcken till skillnad från axelremsväskan.

 

19500-school-girlsDet som inte bara är bra med vanliga, hederliga ryggsäckar är att dessa inte bara är praktiska och ofta snygga, de är mycket bättre att dagligen använda för rygg och leder än vad en ensidig axelremsväska faktiskt är, köp din ryggsäck från armyoutdoor.se så får du en du både kan använda på vandring i skog och mark men också till och från jobb och skola. I Chic kan vi dessutom läsa att ryggsäcken är populärare än någonsin – något våra ryggar och axlar tackar för.

Ja, inte bara är ryggsäcken funktionell den är dessutom trendigare än någonsin, och har varit det sedan ganska länge. Under slutet av 1970-talet visade oroväckande statistik hur hela 80 procent av Sveriges befolkning någon gång i sina liv drabbats av ryggont. På den tiden var axelremsväskor på modet och barn och ungdomar hade helt enkelt börjat få problem med ryggen på grund av allt kånkande med tunga skolböcker och gympakläder – detta fick bland annat Fjällrävens grundare att tänka till – och så föddes kultväskan Kånken. Enkel och anpassad efter skolbarns behov. I dag tillverkas ryggsäcken i över 20 000 exemplar per år och säljs över hela världen. Mer om detta kan man läsa om här i en artikel i Expressen.

Mycket ryggsäckar i årets mode

Men vad gäller på väskfronten då? Jo enligt Metro Mode kan vi bland annat få reda på att det är både den lilla, hårda cityväskan som passar alla outfits som gäller men även handväska med rem, crossbody-väskor med 1970-talsvibbar, tote-väskan hänger kvar från tidigare säsonger men även i Metro kan vi läsa om hur ryggsäcken verkligen är tillbaka, i massor av olika varianter. Slutligen är även opraktiska men snygga bucketbags tillbaka i trendlistan. Mycket svart i väskmodet kan man även tillägga, något som givetvis man kan kringgå om man vill vara lite modig – för det är lättare att klä sig i svart men svårare och mer kreativt att få till en snygg outfit med färger.