Packa väskan rätt

Ska du ut och resa? Då finns det en hel del saker att tänka på – och glöm inte resväskan. Här är några tips på hur du väljer väska till resan och hur du ska packa den.

När du ska ut på resa, oavsett om det är en resa i jobbet eller en semesterresa, så gäller det att tänka till kring väskan och packningen. Är det bara en natt du ska stanna på annan ort för jobbets räkning exempelvis kanske det inte är världens bästa idé att packa stora resväskan utan då kanske du snarare ska köpa en mindre variant. Kollar du på nätet finns till exempel en massa bra väskbutiker och har du dessutom en smart rabattkod kan du komma undan riktigt billigt. Är det däremot en resa med familjen som du ska iväg på kan det vara värt att ha din stora resväska, och sådana går såklart också att köpa online med rabatt.

Tips om att packa väskan

Det fösta du ska göra när du ska ut och resa är att komma ihåg att du behöver fler än en väska. Kanske har du en vanlig handväska du brukar ha med dig? Bra. Men glöm inte att det kan vara smart att ha en separat väska som handbagage om du ska flyga, åka tåg eller buss där du inte har din stora resväska med dig. I handbagaget bör du ta med dig alla de sakerna du är rädd om och har behov av att ha om din stora resväska skulle komma på villovägar eller till och med bli stulen. Där i kan det vara smart att ha rena underkläder, tandborste, din mobilladdare och något att underhålla dig med för resan såsom en bok. Du väljer själv vad du vill fylla den med. Sen när det kommer till den stora resväskan finns en del att tänka på. Något som till exempel tidningen Allas tipsar om är att packa praktiskt, ömtåligt överst och skor och liknande längst ned. Var också noga med att alltid sätta en rem om väskan när du packa ner allt och stängt den – då slipper du oroa dig för att den ska öppnas av misstag!