Mobilskal – funktion & varianter

Mobilskalen används som ett tillbehör för att skydda mobiltelefoner. Detta används främst på smartphones. Huvudfunktionerna för ett mobilskal är att just att skydda mobilen. Mobilskalen kan ha många olika utseende och utformningar.

Mobilskalen kan vara enkla enfärgade höljen. Det kan även vara ett snyggt mobilskal med mer avancerade och speciella egenskaper eller tryck på. Det finns även de som är utformade för att se ut som något helt annat, som till exempel en ananas, flamingo eller en sko. Det generella för alla mobilskalen är att de gör telefonen mer tålig mot exempelvis stötar, repor och fukt. Förutom skydd så kan de även fungera som modeaccessoar där man kan variera skalen och följa modet eller säsonger.

”Ett kombinationsskal är ett skal som tillverkas i mer än ett material. Dessa skalen har oftast ett hårt och ett mjukt material.”

Olika typer av mobilskal

I kategorin mobilskal så finns det många olika typer av skal så som batteriskal, baksida, bumper och fodral. I batteriskalet så finns det ett inbyggt extra batteri som kan förlänga batteritiden i telefonen. Bakskal finns i mängder av olika varianter, färger och mönster. Ett bakskal omsluter telefonen och på så sätt skyddar det både baksidan och kanterna på mobilen. Ett kombinationsskal är ett skal som tillverkas i mer än ett material. Dessa skalen har oftast ett hårt och ett mjukt material. Bumperskal, eller bumper som det enkelt kallas, är en ram som är tålig mot stötar. Bumper lämnar framsidan och baksidan av telefonen helt öppna. Bumperskal buktar ut en bit med målet att fånga upp stötarna när man exempelvis tappar telefonen i marken. Dessa skal är oftast gjorda av silikon eller aluminium. Ett annat alternativ är fodral och de täcker hela telefonen och har en öppningsbar sida för framsidan.