Vårens trender översatt till väskor

Trenderna ändras ständigt och vissa saker hänger med år efter år. Det kan vara knepigt att hänga med i svängarna och vill du vara först med det senaste eller kanske sticka ut från mängden gäller det att ha koll på mode- och designvärlden.

I Svenska Dagbladet skrivs det om svenska designsamarbeten, vilket är en av de hetaste trenderna just nu. Samarbetena som sticker ut mest är de som är mest eftertraktade, och det största just nu är när varumärken och designers från inrednings- och modesidan skapar något ihop.

Trender som hänger kvar

En trend som håller i sig från föregående år är den avslappnande bohemlooken, vilket har klätt många kända personligheter under Coachella musik- och konstfestival. Även armytrenden håller i sig i år igen, vilken i sig går att kombinera bra med boheemlooken. Vintage är också helrätt även denna vår, det har kommit att bli ett slags året runt trend. Enligt Dagens Industri Weekend hänger intresset för vintage kvar då det i dagens modeindustri inte bara finns en modetrend. Skillnaden på vintage idag är att modekonsumenterna ställer högre krav, man ofta vill åt nykänslan i föremålet eller plagget, trots att det är begagnat. Detta leder till att de flesta vintagebutiker sätter ihop sitt sortiment efter detta, därmed är priset på vintage idag ofta högre än förr.

Nya trender

Vilka trender är nya för i år? Det mesta i modevärlden kommer tillbaka och så är det även här, skillnaden ligger i att de nya modetrenderna inte legat på kartan under de närmaste åren. Det nya för 2016 är flera saker, en av dem är en dramatisk stil, åt Moulin Rouge och familjen Addams hållet. Det kan låta märkligt, men det är bland annat mörka färger, blankt skinn och röda dramatiska toner som syns på vårens catwalk från vissa modehus, för ett smakprov, klicka här. I övrigt syns det mycket mönster, så som stora blommor, rutigt, randigt och inka.

Vårens väskor

Väsktrender brukar vara ganska lika år efter år, därför kan det vara smart att plocka trender från klädmodet. Spana på handväskor från Shestore och håll utkik efter vårens trender med designsamarbeten, mörka färger, blankt skinn, rött, mönster, vintage, bohem- och armyinspirerat.