Praktiska väskor

Det finns många tillfällen då man behöver en väska som tål lite mer. Det gäller inte minst när man befinner sig på resa, vare sig man luffar runt i Asien eller tar tåget till Malmö över helgen.

Våra favoriter när det kommer till praktiska väskor är följande:

The North Face Base Camp Duffel

Denna väska är lika mycket en modern klassiker som Hermés Birkin eller Hiblot Big Bang. North Face är visserligen ett friluftsmärke, men de har ändå mycket hög modegrad (de har t.o.m. en Purple Label som bara finns att köpa i Japan). De samarbetar med olika designers och släpper sina väskor i många olika storlekar och färger, precis som många tillverkare av handväskor gör. North Face gör dock inga väskor i krokodilskinn, vad vi vet.

Den mest mångsidiga av North Face’ väskor är Base Camp Duffel. Det är en klassisk amerikansk duffle bag, som även kan bäras som ryggsäck. Det är det senare som har gjort den så populär. Det var förvisso inte North Face som var först med den här typen av väska, men de gjorde den överlägset bästa varianten.

Fjällräven KånkenMed Kånken på tur

Detta är utan tvekan den mest kända ryggsäcken i Sverige, och även i många andra länder. Faktum är att den kom till som en reaktion mot 70-talets mode med axelremsväskor. Fjällrävens skapare Åke Nordin från Örnsköldsvik hörde att många barn drabbades av ryggproblem eftersom de bar för tungt i sina axelremsväskor, och skapade därför en ryggsäck som skulle vara lätt och praktisk.

Kånken lanserades 1978, i samarbete med Svenska Scoutförbundet, och blev en omedelbar succé. Numera säljs den i många länder, och den har också kommit i många olika storlekar och färger. Själva designen har dock ändrats mycket lite. De stora förändringarna är att det numera finns Kånken-modeller med laptop-fack, samt en mer exklusiv modell med läderdetaljer.